С тези думи премиерът Кирил Петков отговори на критиките от по-рано през

...
С тези думи премиерът Кирил Петков отговори на критиките от по-рано през
Коментари Харесай

Кирил Петков: Сигурен съм, че и за Северна Македония, и за „Булгаргаз“ взехме правилните решения

С тези думи министър председателят Кирил Петков отговори на критиките от по-рано денем на президента Румен Радев. Пред публицисти президентът първо разкритикува Петков, че визитата му в Република Северна Македония е било преждевременно. След това, визирайки „ Булгаргаз “ съобщи, че кабинетът прави смени в управленията на сдруженията, за да подсигурява, че няма да има още веднъж частни медиатори при доставката на газ.

„ За мен беше неуместно цената на газа да скача с 30% и по едно и също време с това да се отхвърляме от мощности, които идват от Азербайджан. Въпреки че са на доста по-ниска цена. Ако всеки българин би трябвало да заплати по-висока цена в средата на отоплителния сезон и всички се чудим по какъв начин изпускаме такива възможности-или от нарочна неточност или от други ползи, за мен е неприемливо “. Това съобщи в отговор Кирил Петков, предава Монитир.

Трябва да се знае, че всеки, който се пробва да взема неверни решения за българите, няма да се поколебаем да действаме по този начин и към други сдружения, добави още той. По думите му не е обикновено да се оправдаваме с някой различен непрестанно. „ Факт е, че „ Булгаргаз “ е можел да дава доста по-евтин газ “, сподели министър председателят. И добави: „ Виждате, че първото, което направи новият ръб, е да понижи цената с 18% като предложение към КЕВР “. По-рано денем

КЕВР взе решение да понижи цената на газа със 17,6%

по предложение от предходната седмица на управлението на „ Булгаргаз “.

Петков разяснява и визитата си в РСМ. „ Истината е, че сме изгубили 30 години в тези връзки. Не единствено, че не беше преждевременно посощението в Северна Македония, а даже беше извънредно закъсняло “, сподели той. Допълни, че е закъсняло деяние като цяло на българската страна, като градивен звук на деяние. „ Съжалявам, че сме изпуснали толкоз години и нямаше да понеса нито ден да забавя това посещаване. Видяхте, че го направих ден, откакто беше назначен новият министър-председател на Северна Македония “, съобщи той. Допълни, че има вяра, че в случай че не желаеме Балканите да останат най-бедното място в Европейски Съюз, методът би трябвало да бъде заменен. И той би трябвало да е в основата на добросъседство.

„ Няма по какъв начин да се карате със съседа си и да смятате, че това е добра концепция. Ще има доста сили, които ще желаят да спънат този развой. Стига сме се оправдавали обаче с непознати страни, запретваме ръкави и си вършим работата “, съобщи Петков.

Във връзка с умрялата жена пред незабавния център,

Петков съобщи, че това не е обикновено да се случва в европейска страна. Заяви, че са назначени инспекции, само че би трябвало да се посочи имало ли е повикване към Спешна помощ и за какво не е пристигнала.

„ Лошо е да се учим от грешките си, това е скъпа цена, само че към този момент единственото, което можем да създадем, е това да не се повтаря “, съобщи Петков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР